Česnek – česneková tinktura

Konzumace česneku obecně pomáhá s různými neduhy a nemocemi od nachlazení až po odplísnění organismu. Je však prokázáno že při běžné konzumaci syrového česneku jsme schopni zužitkovat pouze malé množství léčivých látek. Ale pokud pokud užijete tinkruru tak díky alkoholu dostanete do těla cca podstatně více obsažených látek. „Některé jsou totiž opravdu rozpustné jen v alkoholu. Ten také při užívání tinktury roztáhne cévy a účinné látky se tak v těle dostanou opravdu všude,“ vysvětluje bylinkář. Proto také podle něj není třeba většího množství česneku, na dvě deci tinktury je velký stroužek českého „agresivního“ česneku dostačující.

Lidské tělo neumí přijmout všech známých 400 léčivých substancí z česneku – absorbuje z nich jen okolo 25-30%. Je-li ovšem česnek vyluhován ve 40% alkoholu, je jich tento extrakt schopný dodat tělu přes 65%. Je potvrzenou skutečností, že česnek je velmi účinný zabiják bakterií, virů i plísní.

Recept na česnekovou vodku

Krok 1: vodka:

Volba vhodné vodky je pro výron efektivního výluhu naprosto klíčová. Vyberte proto “ledovou” vodku (premium), která byla nejméně třikrát destilovaná!

Krok 2: přísady::

• 1 středně velkou palici běžného bílého česneku

• 1 malou 2-3 cm čili papričku (habenero)

• 1 750 ml láhev výběrové vodky

• 1 litrovou zavřovací sklenici s dobře utěsnitelným víčkem

• 1 polévkovou lžíci krystalového cukru (10 g)

• 1 hodinky nebo stopky

Krok 3: příprava:

• Vezměte tuhou palici sněhobílého česneku a rozdělte ji na stroužky. Stroužky neloupejte. Když začnete krájet stroužky na malé kousky, začněte měřit čas. Krájejte či rozsekejte je velmi rychle. Nakrájené stroužky musí zůstat 14 minut na vzduchu, ne o minutu déle. Při 14 minutě shrňte všechny nakrájené kousky včetně slupky do sklenice, v níž už máte nalito 750 ml vodky.

Z důvodů, které nejsou dostatečně jasné, ale dobře známé, dojde po krájení na asi 30 sekund k rapidní tvorbě allicinu, pak tvorba ustane, a zopakuje se znovu v 30. sekundových cyklech po 6 a 1/4 minutě. Během těchto 14 minut se ze stroužků uvolní nejen velké množství allicinu, ale tento allicin se na vzduchu změní v nové, velmi důležité složky. Jedna z těchto složek je rozpustná v tucích, čili působí prostřednictvím lymfatického systému, zatímco další je rozpustná ve vodě a působí tedy prostřednictvím krve. Protože některé rakovinové buňky putují vodou (krví) a jiné v tucích (lymfou), chrání vás tyto složky doslova od hlavy k patě. Tím, že vyčkáte zmíněných 14 minut, získáte velmi mocný super-efekt schopný zahubit veškeré formy patogenů.

• Přidejte omytou papričku rozkrojenou na dva až tři díly do láhve k česneku.

• Přidejte do vodky ve sklenici polévkovou lžíci (10 gr) krystalového cukru.

• Uzavřete víčko a sklenici dobře protřepte.

V případě zájmu o podrobnější informace včetně dávkování mne kontaktujte.

Napsat komentář